Recensie ~ Voorlopers

19029177_840305442788815_5587618894825933334_n

Titel: Voorlopers
Auteur:  Mirjam Hildebrand
Jaartal: 2017
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020654578
Genre: YA

Ik wil graag Mirjam en uitgeverij Kluitman heel erg bedanken dat ik dit boek mocht lezen!

Waar gaat het over?
Emma, een meisje van 15, weet eigenlijk haar hele leven al dat ze anders is dan anderen. Zij behoort tot een select groepje mensen die zich voorlopers noemen. Voorlopers zijn mensen met speciale vaardigheden die letterlijk voorlopen op de rest van de mensheid. Als Emma wordt benaderd door een andere voorloper en zij op een plek terecht komt waar ze zich eindelijk thuis voelt, gaat het toch allemaal een beetje mis. Zij staat centraal in een ontvoeringszaak, en dit in een voor haar geheel nieuwe wereld.


Mijn mening:
Eigenlijk weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen.. Ik was erg onder de indruk van dit boek en heb dan ook heel veel positieve gedachten met jullie te delen. Stiekem lees ik niet zo veel van auteurs van eigen bodem.. De boeken die ik heb gelezen vielen helaas altijd een beetje tegen.. Tot nu dan! Daarbij is YA toch altijd wel een genre waar veel te voorspellen is, en waar thema’s vaak hetzelfde zijn. Mirjam heeft mij hierin goed kunnen verrassen!

Het verhaal is in een goed tempo opgebouwd. Ik had nergens het gevoel dat het langdradig werd en er werd goed gebruik gemaakt van plottwists die ik helemaal niet aan zag komen. De spanning en humor zitten er goed in en de schrijfstijl is heerlijk! Het taalgebruik hoort bij tieners, en dat maakt het voor jongere mensen prettig om te lezen.

Ook is het een verhaal waarvan ik denk dat tieners zich goed in zouden kunnen leven. Het speelt zich af in onze wereld zoals hij is, met niet te veel gekke poespas. Emma kampt met problemen die veel tieners ook ervaren.

De thema’s die ik het meeste terug zie komen in het verhaal zijn voor mij toch wel vriendschap, liefde, vertrouwen en jezelf leren kennen. Belangrijke dingen dus in het leven van een tiener.

Nog een onwijs leuk element in dit verhaal vond ik dat er goed gebruik wordt gemaakt van dieren. Ze voegen in dit verhaal echt iets toe en dat is creatief gevonden door de auteur.

Ik heb in ieder geval erg genoten, en ik hoop dat jullie dat ook gaan doen. Eigenlijk heb ik nog maar één ding te zeggen tegen deze auteur.. Kom maar op met dat volgende deel!

Rating: ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s